Voedseldrogers

Broodbakmachines

Recepten

Workshops

Agenda

Het drogen van kippenlevertjes is iets bewerkelijker dan het drogen van de andere kiporganen, maar is ook voor beginnende drogers prima te doen

 

Ingrediënten:

  • rauwe kippenlevertjes

 

Werkwijze:

  • ontdooi de kippenlevertjesen laat ze goed uitlekken (bij verse kippenlevertjes is laten uitlekken alléén voldoende)
  • verdeel de kippenlevertjes over de roosters van uw voedseldroger, zodanig dat ze niet tegen elkaar aan liggen
  • heeft u een voedseldroger zonder temperatuurregeling schakel deze dan gelijk in
  • heeft u een voedseldroger met temperatuurregeling stel dan eerst de temperatuur (tussen 35 en 70 graden) in en schakel daarna de voedseldroger in

 

Tips:

  • aan kippenlevertjes zit nauwelijks vet, dus ze kunnen zonder verdere bewerking de voedseldroger in
  • kippenlevertjes zakken tijdens het drogen helemaal in elkaar en zakken daardoor makkelijk in de gaatjes van de roosters, om dit te voorkomen kunt u ze vóór het drogen korte tijd blancheren
  • heeft u de kippenlevertjes in z'n geheel gedroogd zonder te blancheren, laat ze dan net zo lang drogen totdat u de "leverchips" uit de roosters kunt tikken
  • u kunt de kippenlevertjes eventueel vóór het drogen in stukjes snijden of knippen, kleinere stukjes verkorten de droogtijd
  • bij kleinere stukjes is de noodzaak om te blancheren echter groter, omdat die nóg meer in de gaatjes van de roosters zakken en vanwege hun formaat nóg lastiger los te halen zijn
  • u kunt eventueel overwegen om de kippenlevertjes eerst een aantal uren te laten drogen voordat u ze in stukjes snijdt of knipt

 

Handig om te weten:

  • van 1 kilo verse kippenlevertjes blijft na het drogen ongeveer 225 gram over
  • de droogtijd van gehele kippenlevertjes is ongeveer 18-24 uur 

 

Met een voedseldroger kunt u zelf kippenlevertjes drogen

Gedroogde kippenlevertjes

 

Eerstvolgende evenement in de agenda

Workshop Natuurlijk Snacks drogen voor jezelf
Datum: 12 mei 2018
Tijd: 13:00 uur - 16:00 uur