Populairste broodbakmachine afgelopen maand: klik op de afbeelding en bestel snel!

De Bielmeier BHG-397 broodbakmachine koop je gemakkelijk, veilig en snel bij Biqqelz Webshops

Het zelf bakken van brood is in de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen, zeker sinds de introductie van de broodbakmachines. Een broodbakmachine maakt het bakken van vers brood dan ook wel héél erg eenvoudig: u doet de ingrediënten in het bakblik, zet de machine aan, kiest het juiste programma en de broodbakmachine doet de rest. Met een heerlijk vers geurend brood als resultaat. Wie wil dat nou niet?

Om te beginnen zijn kant-en-klare broodmixen heel erg handig. Deze mixen bevatten precies de juiste hoeveelheid van alle ingrediënten, dus de kans dat er iets mis gaat is minimaal. Kant-en-klare broodmixen zijn er in vele variaties, dus voor iedere smaak wat wils. Met kant-en-klare broodmixen leert u uw broodbakmachine op een gemakkelijke manier kennen.

Waarschijnlijk zal het niet zo lang duren voordat u verder wilt kijken dan wat de kant-en-klare broodmixen u te bieden hebben. Zelf brood bakken wordt dan pas écht leuk! Natuurlijk kunt u uw meel en overige ingrediënten in de supermarkt of andere winkels halen, maar wanneer er in of nabij uw woonplaats een molen is waar men zelfgemalen meelprodukten verkoopt kunt u uw brood bakken met heerlijke natuurlijke ingrediënten, zonder chemische toevoegingen. Vaak beschikt men op de molen ook over diverse recepten om u op weg te helpen met uw broodbakavontuur. Meelprodukten van de plaatselijke molen zijn niet alleen natuurlijk, maar zijn vaak ook nog goedkoper dan de meelprodukten die u in de supermarkt koopt. Echt een aanrader dus!

De meeste broodbakmachines beschikken over verschillende programma's als:

  • normaal programma
  • snel programma
  • zoet brood
  • volkoren brood

Vaak is het ook mogelijk om alleen te kneden (al dan niet in combinatie met het laten rijzen van het deeg) of om alleen te bakken. Ook functies om het gewicht van uw brood aan te geven, alsmede de bruiningsgraad ontbreken niet. Gewicht en bruiningsgraad bepalen samen voor een belangrijk deel de baktijd. Tot slot mag ook een timer tegenwoordig niet meer ontbreken. Dankzij de timer kunt u 's avonds alle ingrediënten in de broodbakmachine doen en deze zó instellen dat u de volgende ochtend bij het opstaan vers gebakken brood heeft. Dát is nog eens heerlijk opstaan!

Maar een broodbakmachine kan méér dan alleen brooddeeg maken en brood of broodjes bakken. Programma's voor het maken van cake/koek en jam/marmelade zijn inmiddels ook standaard beschikbaar op de meeste broodbakmachines. 

Kortom: voor wie houdt van vers en natuurlijk is een broodbakmachine eigenlijk een onmisbaar apparaat!